

Zasady dostaw
Zasady zwrotów i reklamacji
Pasta antyzatarciowa MOLYKOTE® P1900 op.100g
FOOD MACHINERY ANTI-SEIZE PASTE
Biała pasta smarna antyzatarciowa z atestem spożywczym do wysoko obciążonych punktów tarcia pracujących w umiarkowanych prędkościach i wymagających "czystego" niezanieczyszczającego smarowania lub smaru spożywczego.
Najczęstsze aplikacje pasty P 1900 to smarowanie armatury, instrumentów precyzyjnych i łożysk pracujących w piecach piekarniczych, cukierniczych i przy produkcji spożywczej.(np. zawiasy w patelniach, rożnach, piekarnikach) a także przy pakowaniu produktów spożywczych. Ponadto produkt Molykote Dow Corning P-1900 używany jest do smarowania prowadnic ślizgowych przekładni otwartych, elementów pasowanych na ciasno, klinach i wielowpustach.
Główne zalety tak skonstruowanego smaru zbudowanego na oleju mineralnym jako baza, zagęszczaczu aluminiowym złożonym i dodatków antyciernych jako wypełniacze oraz smarów stałych to; wysoka wydajność na mokrej nawierzchni, bardzo niski współczynnik tarcia, długa żywotność a co za tym idzie brak konieczności częstego dosmarowywania, wysoka nośność, odporność na wymywanie wodą, eliminacja zjawiska stick-slip. Wynikiem występowania zjawiska stick-slip jest ograniczenie dokładności pozycjonowania, hałaśliwość i szybsze zużycie węzłów tarcia i skuteczna ochrona przed korozją cierną. Inne cenne zalety pasty smarnej to odporność na wysoką temperaturę (do +200°C) atest NDF H1 umożliwiający przypadkowy kontakt z produktami spożywczymi, łatwy montaż i demontaż płaszczyzn posmarowanych pastą oraz zapewnienie połączeniom gwintowanym stałego momentu nawet w warunkach silnego zapylenia. Warto dodać że nawet w takich wysokich temperaturach do jakich zaprojektowano smar tj. +200 °C Molykote P-1900 zachowuje normalną lepkość kinematyczną i wszystkie walory ślizgowe.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
check_circle
check_circle