

Zasady dostaw
Zasady zwrotów i reklamacji
ROCOL PUROL Grease - 370g
Smar do bezpośredniego kontaktu z żywnością NSF 3H
ROCOL PUROL to biały, nietoksyczny smar przeznaczony do skutecznego smarowania i ochrony uszczelnień, prowadnic, łożysk i ostrzy szczególnie działające w branży spożywczej, środowiska farmaceutycznego gdzie bezpośredni kontakt z żywnością jest nieunikniony. Zastosowanie• ROCOL PUROL jest szczególnie odpowiedni do uszczelnień, talerze do mielenia mięsa, miksery i krajalnice do żywności PUROL to środek smarny do przemysłu spożywczego mający dopuszczenie NSF H1 oraz NSF 3H oraz jest certyfikowany do kategorii Halal. Dodatkowo, spełniają wymagania normy ISO 21469, co daje pewność, że jest produkowany zgodnie z najwyższymi wymaganiami higienicznymi.
Właściwości smaru PUROL dopuszczonego do bezpośredniego kontaktu z żywnością NSF 3H
Wygląd wizualnie biały smar
Rodzaj bazy Biały olej
Podstawowa lepkość płynu w 40 ° C IP71 - ASTM D445 100cSt
Zagęszczacz Nie mydło
Substancje stałe Białe, nietoksyczne substancje stałe
Zakres temperatur -10 ° C do + 110 ° C
Obciążenie spoiny test 4 kulowy IP 239 - ASTM D2596 355 kg
Test korozji miedzi IP 112 - ASTM D130 1b
Rejestracja NSF 3H i H1
konsystencja NLGI 2 nr IP 50 - ASTM D217; 2
Środki smarne stosowane w branży spożywczej muszą być poddane analizie zagrożeń w krytycznych punktach kontrolnych (HACCP1 ). HACCP – jest to system, który umożliwia zapewnienie bezpieczeństwa w zakresie żywności. Poziom USDA H1 oznacza środki smarne, zaklasyfikowane jako „dopuszczone” do przypadkowego kontaktu z artykułami żywnościowymi, poziom USDA H2: Środki smarne, zaklasyfikowane jako „nie dopuszczone” do przypadkowego kontaktu z artykułami żywnościowymi, ale możliwe do stosowania w przemyśle spożywczym. Środki smarne, przeznaczone „do kontaktu z żywnością” można zdefiniować jako substancje mające wszystkie, niezbędne cechy środka smarnego, a jednocześnie nie wywołujące skutków fizjologicznych.
Funkcje i zalety smaru PUROL